Batterij zonnepanelen: hoeveel kost dat nu eigenlijk?

prijs batterij zonnepanelen

Tegenwoordig willen steeds meer mensen zonnepanelen kopen. Wanneer je echter besluit om te investeren in een zonnepaneleninstallatie, zijn er veel factoren waar je rekening mee moet houden en daaronder valt natuurlijk de prijs. Daarom leggen we je hier graag uit wat er zoal bij komt kijken op het financiële aspect.

Opslagcapaciteit

De opslagcapaciteit van een batterij is de belangrijkste factor die de prijs van de batterij bepaalt. Hoe hoger de opslagcapaciteit, hoe duurder de batterij. Een batterij met een opslagcapaciteit van 5 kWh kan bijvoorbeeld goedkoper zijn dan een batterij met een opslagcapaciteit van 10 kWh.

Zonnepanelen werken door het omzetten van zonne-energie in bruikbare energie voor uw huis of bedrijf. Wanneer de panelen meer energie produceren dan u op dat moment nodig heeft, kan de overtollige energie worden opgeslagen in een batterij voor later gebruik. Dit is vooral handig voor huishoudens die ’s nachts meer energie verbruiken wanneer de zon niet schijnt.

De opslagcapaciteit van zonnepanelen wordt gemeten in kilowattuur (kWh). Dit geeft aan hoeveel energie de batterij kan opslaan. Een batterij met een opslagcapaciteit van 10 kWh kan bijvoorbeeld 10 kW aan energie opslaan voordat deze moet worden opgeladen.

De hoeveelheid opslagcapaciteit die u nodig heeft, hangt af van uw energiebehoeften en het patroon van uw energieverbruik. Als u veel energie verbruikt ’s nachts, heeft u meer opslagcapaciteit nodig dan als u overdag veel energie verbruikt. Een professionele installateur kan u helpen bij het bepalen van de juiste hoeveelheid opslagcapaciteit voor uw behoeften.

Merk en type

De prijs van batterijen kan ook variëren afhankelijk van het merk en het type. Merken zoals Tesla en LG hebben bijvoorbeeld een goede reputatie op het gebied van batterijtechnologie en bieden vaak hoogwaardige batterijen aan. Aan de andere kant zijn er ook minder bekende merken die goedkopere batterijen aanbieden.

Installatiekosten

Naast de kosten van de batterij zelf, moet u ook rekening houden met de installatiekosten. Het is belangrijk om een professionele installateur te vinden die ervaring heeft met het installeren van batterijen voor zonnepanelen. De installatiekosten kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de installatie en de locatie.

Subsidies en belastingvoordelen

In België zijn er verschillende subsidies en belastingvoordelen beschikbaar voor huiseigenaren die batterijen installeren in combinatie met zonnepanelen. Deze financiële incentives zijn bedoeld om de overstap naar duurzame energie te bevorderen en zo de CO2-uitstoot te verminderen. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste subsidies en belastingvoordelen.

De totaalrenovatiebonus is een bonus die wordt toegekend aan huiseigenaren die verschillende energiebesparende maatregelen in hun woning uitvoeren, waaronder de installatie van batterijen in combinatie met zonnepanelen. De bonus kan oplopen tot €4.750 en wordt uitbetaald door de Vlaamse overheid.

Huiseigenaren in België kunnen ook profiteren van een federale belastingvermindering van 40% op de aankoopprijs van batterijen voor zonnepanelen. Deze vermindering is van toepassing op het jaar waarin de installatie werd uitgevoerd en kan worden gespreid over een periode van 10 jaar.

Huiseigenaren die batterijen installeren in combinatie met zonnepanelen, kunnen profiteren van een verlaagd BTW-tarief van 6% in plaats van het normale tarief van 21%. Deze verlaging is van toepassing op de aankoop en installatie van de batterijen.

In Vlaanderen betalen huiseigenaren met een batterij in combinatie met zonnepanelen geen netvergoeding meer. Dit is een belasting die eerder werd geheven op het gebruik van het elektriciteitsnetwerk. Hierdoor kunnen huiseigenaren besparen op hun energierekening.

Neem een kijkje op zonnepanelen.eu om zonnepanelen te vergelijken of om er meer over te weten.

Hieronder beschikbaar: gratis offerte van 4 verschillende zonnepanelen bedrijven uit je regio

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen?

Kies hieronder je land om de gratis offertes aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Zonnepanelenkopen.eu staat verbonden met meer dan 250 bedrijven in België en Nederland. Zoek je een zonnepanelen installateur? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde bedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een offerte en expertise voor zonnepanelen is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als je wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een dakdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je dak, je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost dakontmossing?

Bereken de prijs voor verschillende soorten dakontmossing via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende dakontmossing bedrijven. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven

Zonnepanelen aan de beste prijs kopen

Bereken de prijs van zonnepanelen of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER

Populaire onderwerpen