Wat is de zonnekaart?

Wat is de zonnekaart?

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in schone energie en gaan op zoek naar alternatieven voor het opwekken van elektriciteit.

Eén van deze alternatieven is natuurlijke zonne-energie. Met zonnepanelen kun je zelf energie opwekken. Het is een duurzame en goedkope oplossing voor het opwekken van energie.

Veel mensen vragen zich af of hun dak hier wel geschikt voor is en wat de financiële consequenties zijn.

De Vlaamse overheid heeft hiervoor een handig instrument ontwikkeld om te bepalen of je dak geschikt is voor zonne-energie: de zonnekaart.

Bepaal met de zonnekaart of je dak geschikt is voor zonne-energie

Na invoering van je adres op de website toont de zonnekaart hoe geschikt het gebouw is voor zonne-energie en wordt de gemiddelde kostprijs berekend. De kaart kan gebruikt worden door particulieren, maar ook door bedrijven en scholen.

Persoonlijk advies

Het is zelfs mogelijk om jouw persoonlijke rapport te downloaden. Ook de berekeningen en het dak kunnen verder gepersonaliseerd worden. Zo kan je een grotere of kleinere energievraag invullen of aangeven dat er een dakvenster in het dak zit.

Het blijft natuurlijk een eerste inschatting. Voor een verfijning van de berekening kan je terecht bij een erkend zonnepaneleninstallateur in je buurt. Kijk hiervoor naar alle installateurs met het RESCert certificaat om zeker te zijn dat je werkt met een professionele firma.

Hieronder beschikbaar: gratis offerte van 4 verschillende zonnepanelen bedrijven uit je regio

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen?

Kies hieronder je land om de gratis offertes aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Zonnepanelenkopen.eu staat verbonden met meer dan 250 bedrijven in België en Nederland. Zoek je een zonnepanelen installateur? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde bedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een offerte en expertise voor zonnepanelen is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als je wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een dakdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je dak, je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost dakontmossing?

Bereken de prijs voor verschillende soorten dakontmossing via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende dakontmossing bedrijven. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven

Zonnepanelen aan de beste prijs kopen

Bereken de prijs van zonnepanelen of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER

Populaire onderwerpen