Welke premies en subsidies krijg ik voor nieuwe zonnepanelen?

premies zonnepanelen

Hoe zit dat nu tegenwoordig met premies voor zonnepanelen?

De voorbije jaren kwamen de premies voor zonnepanelen in België maar al te vaak in opspraak. Zij die een toeslag genoten, waren daar uiteraard erg tevreden mee. De rest van de Belgen waren vaak iets minder enthousiast. Er zijn dan ook enkele wijzigen doorgevoerd op nationaal niveau en de regelgeving voor subsidies werd meermaals gewijzigd.

Zonnepanelen zijn dan ook niet de enige mogelijkheid om aan een vergoeding te geraken en er zijn een heleboel manieren om je woning op ecologische wijze energiezuiniger te maken.
Maar hoe zit dat dan juist in elkaar en welke steunmechanismen zijn er vandaag de dag nog verkrijgbaar voor verbouwingen aan een woning?

Zijn er nog premies voor zonnepanelen?

Het korte antwoord is nee!

Er bestaat momenteel geen steunmechanisme vanuit de Belgische overheid voor de installatie van panelen. Maar dat betekent niet dat er geen voordelen meer zijn aan de installatie van deze interessante bron van energie.

Zonnepanelen blijven een voordelige en milieuvriendelijke manier om je huis van energie te voorzien.

In Vlaanderen is er trouwens ook nog steeds het belangrijke voordeel van de terugdraaiende meter. Vergaar je meer energie dan dat je verbruikt en heeft je meter dus een 0-stand of een negatieve stand, dan betaal je verder geen kosten voor elektriciteit.
Er werd ook een nieuw energietarief in het leven geroepen voor personen die het elektriciteitsnetwerk gebruik om er energie aan toe te voegen. Je maakt nog steeds gebruik van het netwerk, maar je betaalt er minder jaarlijkse kosten voor!

Zijn er dan andere subsidies waar ik gebruik van kan maken?

Zeker en vast!

In België doe je er de laatste jaren goed aan om ecologisch te werk te gaan bij het bouwen of verbouwen van je woning. De overheid heeft namelijk enkele subsidies in het leven geroepen die je belonen voor milieuvriendelijke en ecologische verbouwingen.

Zo kan je bijvoorbeeld premies krijgen voor de volgende types van verbouwingen:

Ecologisch bouwen is de toekomst

Of je nu bouwt of verbouwt, je doet er altijd goed aan om op een ecologische manier te werk te gaan. En aan die werkwijze zijn trouwens meer voordelen verbonden dan enkel de vergoeding die je er voor krijgt!

Ecologisch verbouwen brengt ook voor jezelf op!

Wanneer je je woning beter isoleert, blijft de warmte in de winter beter in je huis. In de zomer werkt het natuurlijk omgekeerd en dan blijft je huis langer koel tijdens een hittegolf.

Ook het plaatsen van een energiezuinige verwarming betaalt zich al snel terug. Doordat je minder electriciteit of energie verbruikt voor je verwarming, heb je de installatie kost van een energiezuinige verwarming na enkele jaren al ruim terugverdiend.

Hoe begin je eraan?

Heb je plannen om je woning energiezuiniger te maken, zonnepanelen te installeren of wens je een bijna energie-neutrale woning te plaatsen, dan neem je best een specialist onder de arm. Erkende monteurs hebben ervaring en kennis van zaken. Zij kunnen alle berekeningen voor je maken en weten ook meteen welke werken in aanmerking komen voor een vergoeding.

Vraag een gratis zonnepanelenexpertise

Vergelijk direct de beste zonnepaneleninstallateurs in je buurt. Via dit formulier kan je in enkele muisklikken de beste installateurs vinden. Je kan je enkel informeren: bijvoorbeeld of zonnepanelen voor jou interessant kunnen zijn of wat het verwachte rendement is. Je kan ook een stap verder gaan en direct een prijs laten berekenen. Deze dienst is gratis, onafhankelijk en altijd vrijblijvend.

Hieronder beschikbaar: gratis offerte van 4 verschillende zonnepanelen bedrijven uit je regio

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen?

Kies hieronder je land om de gratis offertes aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Zonnepanelenkopen.eu staat verbonden met meer dan 250 bedrijven in België en Nederland. Zoek je een zonnepanelen installateur? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde bedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een offerte en expertise voor zonnepanelen is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als je wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een dakdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je dak, je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost dakontmossing?

Bereken de prijs voor verschillende soorten dakontmossing via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende dakontmossing bedrijven. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven

Zonnepanelen aan de beste prijs kopen

Bereken de prijs van zonnepanelen of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER

Populaire onderwerpen