Wat is de zonnekaart?

by Zonne Paneel

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in schone energie en gaan op zoek naar alternatieven voor het opwekken van elektriciteit.

Eén van deze alternatieven is natuurlijke zonne-energie. Met zonnepanelen kun je zelf energie opwekken. Het is een duurzame en goedkope oplossing voor het opwekken van energie.

Veel mensen vragen zich af of hun dak hier wel geschikt voor is en wat de financiële consequenties zijn.

De Vlaamse overheid heeft hiervoor een handig instrument ontwikkeld om te bepalen of je dak geschikt is voor zonne-energie: de zonnekaart.

Bepaal met de zonnekaart of je dak geschikt is voor zonne-energie

Na invoering van je adres op de website toont de zonnekaart hoe geschikt het gebouw is voor zonne-energie en wordt de gemiddelde kostprijs berekend. De kaart kan gebruikt worden door particulieren, maar ook door bedrijven en scholen.

Persoonlijk advies

Het is zelfs mogelijk om jouw persoonlijke rapport te downloaden. Ook de berekeningen en het dak kunnen verder gepersonaliseerd worden. Zo kan je een grotere of kleinere energievraag invullen of aangeven dat er een dakvenster in het dak zit.

Het blijft natuurlijk een eerste inschatting. Voor een verfijning van de berekening kan je terecht bij een erkend zonnepaneleninstallateur in je buurt. Kijk hiervoor naar alle installateurs met het RESCert certificaat om zeker te zijn dat je werkt met een professionele firma.

Gelijkaardig