Zonnepanelen vergelijken

by Jeroen

Om zonnepanelen te kunnen vergelijken moet je wel de verschillen tussen de zonnepanelen die verkrijgbaar zijn op de markt weten. In grote lijnen zijn de volgende soorten beschikbaar.

De duurste zonnepanelen zijn de monokristallijn zonnepanelen. Deze panelen bieden het hoogste rendement. De monokristallijn zonnepanelen werken als het ware als een groot paneel waarin alle kristallen in elkaar overlopen.

De polykristallijn zonnepanelen zijn iets goedkoper maar brengen ook minder op. Het productieproces is iets anders want de kristallen liggen verspreid over het paneel. Tot slot zijn er de zogenaamde amorf zonnepanelen verkrijgbaar. Deze zijn buigbaar en worden geproduceerd op basis van poeder in plaats van kristallen. De opbrengst ligt vanzelfsprekend ook lager bij deze soort zonnepanelen.

 

Vraag een gratis zonnepanelenexpertise

Vergelijk direct de beste zonnepaneleninstallateurs in je buurt. Via dit formulier kan je in enkele muisklikken de beste installateurs vinden. Je kan je enkel informeren: bijvoorbeeld of zonnepanelen voor jou interessant kunnen zijn of wat het verwachte rendement is. Je kan ook een stap verder gaan en direct een prijs laten berekenen. Deze dienst is gratis, onafhankelijk en altijd vrijblijvend.

Gelijkaardig